Mullbär ett litet superbär

Jag har precis hittat en ny liten favorit i kategorin superfoods, nämligen mullbär. Den ser nästan ut som en liten kotte och har en lagom söt och lite nötaktig smak. Jag älskar verkligen smaken och just nu har jag dem till allt, så förmodligen kommer jag att tröttna på dem om ett tag 🙂

 • Lite fakta om mullbäret:
 • Trädet växer främst i Asien men även i Europa, Afrika och Amerika.
 • Bären kan vara svarta, vita, rosa och röda.
 • Mullbäret, som eg. är en frukt, innehåller mycket protein (11g/100g). Även rik på C-vitamin, K-vitamin, järn, kalcium och antioxidanter. Bl.a antioxidanten resveratrol som finns i rödvin och i skalet på röda druvor och sägs kunna skydda hjärta/kärl även kunna motverka åldrande och vara cancerhämmande och även ha antiinflammatoriska effekter.
 • Med andra ord en nyttig liten rackare

IMG_3401 Jag hittade dem här på coop från Urtekram och som ni ser är dem KRAV-märkta.

Strö dem över gröten, yoghurten, ha dem i salladen, müslin, smoothien eller njut en handfull bara som dem är.

IMG_3428 Så här har min frukost sett ut i två morgnar. Fiberhavregrynsgröt med kiwi (hittade ekologisk från Italien, annars kommer de oftast så här års från Nya Zeeland), mullbär, granatäpplekärnor och gojibär. Allt ekologiskt.

Förutom den här gröttallriken äter jag 2 hårdkokta ägg och dricker 2 koppar kaffe. Med den frukosten klarar jag mig fram till lunch utan något sötsug eller hunger. En bra start på dagen 🙂

Må bäst//Yvonne

4 thoughts on “Mullbär ett litet superbär

 1. Gud va lustigt för jag beställde just mullbär häromdagen och det blir första ggn jag testar dom men har hört att de påminner lite om russin? =) Beställde raw mullbär o tänkte ha min på yoghurten

 2. Hej Jennie.
  Nja, konsistenser är kanske lite som russin men inte smaken.
  Personligen tycker jag mullbär är mycket godare.
  Hoppas du kommer att gilla dem också 🙂
  Må så gott.
  Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *