Raw mango & bananglass med carob

Att jag är en stor gottegris, det är knappast någon hemlis. Jag älskar alla sorters efterrätter, choklad, bakverk – allt (så länge det inte är för mycket grädde då). Därför tycker jag att det är extra roligt att komma på nyttigare efterrätter, som man kan äta mitt i veckan. Guilt free – som det heter numera.

Resultatet igår blev att jag slängde ihop en glass, som enkelt kan göras raw/vegansk. Tonerna gick i tropisk mango och kola, vattnas det i munnen än?

Raw mango & bananglass med carob, 2 port

1.5 dl frusen mango, 1/2 frusen banan, 4 dadlar, 1 tsk honung, 1 tsk carobpulver, 2 msk kvarg (uteslut om du vill ha den raw/vegansk). Topping: pecannötter & gojibär

Låt frukten ligga framme 10 minuter. Dela gärna bananen och daddlarna i bitar (mangon brukar redan komma i kuber). Kör frukt, daddlar, honung, carob och ev. kvarg i en mixer tills det blir till en krämig smet/glass. Servera i fina skålar och toppa med pecannötter och gojibär.

IMG_1623 IMG_1624Caroben förtar lite av den fina färgen som mangon har och gör glassen lite mer “grå”. Det smakar fortfarande himmelskt dock!

/Gabriella

 

3 thoughts on “Raw mango & bananglass med carob

  1. Hej Sofie!
   Vad kul att du har hittat min blogg.
   Receptet kommer från min dotter Gabriella som brukar gästblogga på min sida så jag vet inte hur glassen smakade men jag tyckte det såg riktigt gott ut och hon brukar göra goda saker 🙂
   Jag ska absolut gå in på din sida och kolla dina recept.
   Må bäst//
   Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *