God morgon!
Hur härligt är det inte att vakna lite sent en söndag morgon, dricka kaffe länge, bläddra igenom nyheter och sedan njuta av en lång frukost/brunch. Klassikern pannkakor kan göras på så många sätt, tidigare har jag gett er recept på bananpannkakor. Om man inte vill ha det söta och fruktiga går det enkelt att göra “vanliga pannkakor” smalare, fiberrika, proteinrika, gluten och laktosfria:
2 dl havregryn, 2 tsk chiafrön, 2 ägg, 3 dl havremjölk och 1 skopa proteinpulver om man vill (t.ex. hampa).
Mixa havregryn till mjöl. Blanda med chiafrön, proteinpulver, rör i mjölk och vispa sist i äggen. Stek pannkakorna i kokosolja och servera med bär, kokos, nötter, proteinfluff, kvarg eller vad du nu gillar.
Fantastiska pannkakor som passar både vuxna och barn. Jag gillar att toppa med kiwi, kokosflingor och proteinfluff.
Ha en skön söndag,
/Gabriella
Personer med celiaki bör använda ren havre eller använda t.ex bovetemjöl eller kokosmjöl.