Gluten & laktosfria pannkakor

God morgon!

Hur härligt är det inte att vakna lite sent en söndag morgon, dricka kaffe länge, bläddra igenom nyheter och sedan njuta av en lång frukost/brunch. Klassikern pannkakor kan göras på så många sätt, tidigare har jag gett er recept på bananpannkakor. Om man inte vill ha det söta och fruktiga går det enkelt att göra “vanliga pannkakor” smalare, fiberrika, proteinrika, gluten och laktosfria:

2 dl havregryn, 2 tsk chiafrön, 2 ägg, 3 dl havremjölk och 1 skopa proteinpulver om man vill (t.ex. hampa).

Mixa havregryn till mjöl. Blanda med chiafrön, proteinpulver, rör i mjölk och vispa sist i äggen. Stek pannkakorna i kokosolja och servera med bär, kokos, nötter, proteinfluff, kvarg eller vad du nu gillar.IMG_1614 IMG_1615

Fantastiska pannkakor som passar både vuxna och barn. Jag gillar att toppa med kiwi, kokosflingor och proteinfluff.

Ha en skön söndag,

/Gabriella

 

One thought on “Gluten & laktosfria pannkakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *