Middagstips en köttfri måndag

Hej,

så var det en ny vecka igen och måndagens middag ska förberedas. En ny favorit bland alla biffar man kan göra är jordnötsbiffar, så himla gott. De är ganska energirika och passar bra till någon som tränar.

Jordnötsbiffar med sötpotatis & sparrissallad 2 port

1 dl fullkornsris, 1dl jordnötssmör (Green choice är jättebra), 1dl jordnötter, 1 morot, 1 vitlöksklyfta och chilikrydda.

Tillbehör: sötpotatis, sparris, spenat och tomat.

Börja med att skala sötpotatisen, skär i bitar och sätt in i ugnen (200 grader) ca 20-30 min (tills de fått fin färg).

Koka riset och låt det svalna. Blanda det avsvalnade fullkornsriset med jordnöttssmör, hackade jordnötter, 1 finriven morot, 1 pressad vitlök och lite chilikrydda. Forma till biffar och stek på medelhög värme några minuter på varje sida. Under tiden kan du steka sparrisen i lite kokosolja och med lite hackad vitlök. Skölj salladen och servera allt tillsammans. Passar även bra att servera en lätt limeyoghurt till (t.ex. gjort på kvarg, lime och lite salt).IMG_1611Så himla gott. Detta serverar jag hemma ikväll! Smaklig köttfri måndag!

/Gabriella

 

One thought on “Middagstips en köttfri måndag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *