Pick me up smoothie

 

Det märks både på jobbet och på stan att det är slutspurt inför julen nu. Jag gjorde en härlig smoothie imorse som piggade upp mig rejält och gett mig energi hela förmiddagen.IMG_1575 En msk macapulver, osötad mandelmjölk, 2 tsk nässelpulver, en skvätt citron, blandade röda och svarta vinbär från svärmors trädgård samt lite honung för den som är känslig mot surt och syrligt. Har man inte en svärmor med vinbär i trädgården rekommenderar jag t.ex. (ekologiska) frysta blåbär från mataffären.

Kör alla ingredienser i mixern och servera direkt.IMG_1578Massa uppiggande maca och  c-vitamin!

Macapulver finns t.ex. i hälsokostbutiker på nätet och kommer ursprungligen från Peru där de använder det som uppiggande, utan bieffekterna som t.ex. koffein ger. Maca innehåller även aminosyror, mineraler, och B-vitamin.  

Nässelpulver har gett stor effekt på mig och jag har känt mig mycket piggare under hösten. Nässelpulvret innehåller bra saker som betakaroten, magnesium, järn och kalium.

Nu förstår ni kanske varför jag valde det käcka namnet Pick me up till denna smoothie.

/Gabriella

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *