Vad blir det för mat?

God morgon,

så var det måndag igen och tillbaka in i vardagslunken. Då kommer den eviga frågan upp i huvudet, vad blir det för mat ikväll? Här kommer en variant på vit fisk som passar när som i veckan, dessutom klart på 30 min!

Fröpanerad rödspätta med rotsaker 2 port

300g rödspätta, rödbetor, 1 morot i varlfri färg, ruccola, rödkål, mandlar, 1 ägg, solrosfrön och hampafrön.

Skala rödbetorna och koka dem 20-30 min beroende på hur stora de är. Under tiden kan du skölja ruccola och rödkål. Skala moroten och fortsätt sedan att använda skalaren för att få fina tunna morotsblad till salladen. Omväxling förnöjer, ibland behövs det inte mer än så för att få morötterna att bli roligare att äta.

När det är 10 min kvar på rödbetorna kan du börja finhacka mandlarna och solrosfröna. Blanda in hampafröna med resten. Det går självklart att välja frön och nötter som man vill och har hemma, detta fanns i mitt skafferi! Vispa upp ett ägg och doppa fiskfiléerna först i ägget, vänd sedan i fröhacket. Stek på medelhög värme ca 2 min per sida.20131214_183403Smaklig måltid!

/Gabriella

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *