Glutenfria saffransbullar

Lucia närmar sig med stormsteg och många vill säker äta en saffransbulle/lussekatt till kaffet. Jag måste erkänna att jag har inte bakat lussebullar så många gånger förut. Några gånger när mina barn var små men eftersom jag inte är så förtjust i bullar eller i att baka så har det inte blivit av. Men nu tänkte jag att jag skulle prova när jag hittad ett recept med lite annorlunda innehåll (läs lite nyttigare). Tyvärr kommer jag inte ihåg varifrån jag tog receptet men jag tror det var från tidningen Kurera.

Det här behövs:

 • 50 gram smör
 • 2 ägg
 • 1 dl mjölk (jag tog havremjölk)
 • 1 dl sukrin (jag tog stevia som jag hade hemma)
 • 3 dl mandelmjöl
 • 1 dl pofibrer( det är potatisfibrer som binder vätska och gör brödet mer saftigt. Jag hittade det där de glutenfria produkterna finns)
 • 2 msk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 kuvert saffran

Gör så här:

 1. Smält smöret.
 2. Vispa ägg och sötningsmedel poröst
 3. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ihop med äggsmeten
 4. Häll i smöret och mjölken
 5. Rör ihop allt och låt smeten stå ca 15 min för att den ska tjockna.
 6. Klicka ut smeten till runda bullar eller gör lussekatter på bakplåtspapper.
 7. Grädda ca 15 min på 200 grader eller tills bullarna har fått färg.

IMG_2948

För mig är saffrans smaken viktigare än formen därför gjorde jag runda bullar(enklare) och de blev riktigt saftiga och goda.

Hoppas du får ett trevligt Luciafirande 🙂

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *