Hemgjord raw nutella

Många tycker den kladdiga chokladmassan som kallas för Nutella är gott. Vissa har den som pålägg andra till pannkakor eller våfflor och en del äter den direkt ur burken.  Jag har aldrig fattat vad som är det goda i Nutella. För mig är den för söt och verkligen inget som jag känner att jag behöver äta. Fram tills idag när jag gjorde min egen. Oj vad gott det blev. Det här receptet passar både veganer(i alla fall de som äter honung) och de som äter rawfood.

Det här behövs:

  • 2,5 dl hasselnötter
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • 3-4 msk honung (veganer som inte äter honung kan ta sirap i stället)
  • 1 msk kokosolja
  • 1,2 dl mandelmjölk

Gör så här:

  1. Mixa nötterna i en matberedare till ett mjöl
  2. Tillsätt kokosolja och blanda till den blir lite mjuk
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät kräm. (Jag valde att göra den lite “crunchy”,  alltså inte slät utan små bitar i den.)
  4. Ställ kallt en stund

Jag hittade tyvärr ingen ekologisk mandelmjölk(man kan förstås göra egen) men resten av ingredienserna är ekologiska.

IMG_2717

Otroligt enkelt att göra och väldigt gott, mycket godare än den man köper i mataffären som innehåller alldeles för mycket socker och inte så mycket (bara 13%) hasselnötter.

IMG_2723

Passar utmärkt till pannkakor, ha i bakverk, som pålägg eller äta som den är när sötsuget sätter in.

IMG_2730

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *