Cherry bon bons

Det underbara med dunderbollar är att man kan variera dem på hur många sätt som helst. Sen min tid i USA och Skottland är jag väldigt förtjust i körsbär. Det är inte så populärt här i Sverige men vi har dock relativt gott om körsbärsträd på sommaren. Jag fick en mängd av mamma som jag har sparat till speciella tillfällen, dessa bon bons fick vara ett sånt tillfälle.

Körbärsbollar ca 12 st

10 körsbär, urtjärnade (eller hur många du nu har att tillgå, ju fler desto bättre om du frågar mig. ) 5 dadlar, 3 fikon, 1 dl mandlar, 1.5 dl havregryn, 1 msk kakao. Tillsätt någon msk vatten om det behövs. Är dina körsbär sura kan du ha i lite honung. Vill du ha lite extra energi i en msk macapulver.

IMG_1495

Precis som löven utanför får bollarna är härlig velvet-färg. Rulla i kokos och ställ i kylen tills de är redo att serveras.IMG_1502

Kom ihåg att njuta!

/Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *