Rå frukost

Yvonne skrev häromdagen på Kropp och Kost’s facebooksida “våga prova råkost”. Råkost är alltså mat som inte upphettats mer än 42 grader. Det kan vara svårt att hitta inspiration och veta vad man ska äta. Här är tips på en gröt som är perfekt till frukost, går att variera på många sätt och ger energi till att starta dagen. Mättnadskänslan är annorlunda med råkost, den är mycket lättare och man hamnar inte i “matkoma”. Det tar dock ett tag att vänja sig vid känslan. Receptet är insirerat av Erika Palcrantz

20130827_070448

1 port

1 äpple, 1 päron, 1 stjälk selleri (gillar du inte selleri kan du ta en kiwi istället), lite  hampafrön och kanel.

Skala frukten och kör allt i en matberedare/mixer, tillsätt lite vatten vid behov. Jag gillar att gröten blir lite grövre, med mer tuggmotstånd. Servera och toppa med hampafrön och kanel.

/Gabriella

One thought on “Rå frukost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *