Lättlagat

Hej,

här kommer ett tips på en middag som är otroligt enkelt att göra, går snabbt, är smal och nyttig – lättlagat helt enkelt.

Falafel med fräsch sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa 4 dl kikärtor, 0.5 gul lök, 2 ägg, 1 msk pressad citron, 2 vitlöksklyftor, lite koriander, persilja och spiskummin till en smet. Tillsätt 0.5 dl ströbröd (valfri sort), salta och peppra. Mixa igen. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta en vanlig matsked och klicka ut bollar på bakplåtspappret. Grädda i ugnen i ca 15 min.

Under tiden falafeln är i ugnen, kör 200 gram blomkål i mixern till “couscous”. Hacka vitkål och skär ekologiska plommontomater i bitar. Blanda allt med blomkålen och spenat. Häll sedan lite citronjuice och olivolja över salladen, blanda även i pumpafrön om du vill. Rör runt och servera till falafeln.

falafel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *