Brunch för helgen

Till helgen kan det vara roligt att lyxa till det med en brunch och varför inte bjuda in lite vänner med. Många tänker nog på brunch som onyttigt och fett med saker som bacon, hamburgare eller pannkakor, men det är väldigt enkelt att göra nyttigare mat, som fortfarande smakar lika gott. Detta gick hem hos mina vänner i alla fall. Här kommer lite inspiration.

IMG_1250IMG_1246

Hälsoshots

Pressa saften ur apelsinerna och häll ner i en blender. Finhacka ingefära och lägg i med juicen. Häll i någon tesked Chlorella, kör 30 sek och servera i shotglas.

IMG_1252

Bananpannkakor, en klassiker på bloggen som nämnts förut. Recept finns här. Denna gång hade jag även i kakao och avokado i pannkakorna, blev krämigt och gott.

IMG_1247

Skivad frukt, galiamelon, nektariner och persikor.

IMG_1241

En plåt hälsobrownies, det är svårt att tro att dessa är mjölfria och gjorda på zuccini. Låter det läskigt? Resultatet blir otroligt chokladigt, bara läskigt gott.

Zuccinibrownies

0.5 dl honung eller agavesirap, 1 dl granatäpplejuice (går även bra med vanlig äppeljuice eller äppelmos), 1 tsk äkta vaniljpulver, 1 dl kakao, 1 tsk bakpulver, 1.5 dl havregryn, lite salt, 3 dl riven zuccini och 50 gram mörk choklad.

Sätt ugnen på 175 grader. Kör havregrynet i en mixer eller matberedare så att det blir till mjöl. Krama ur zuccinin på vatten. Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt havremjölet. Finhacka några rutor choklad och lägg i. Övriga kan finhackas och smulas över smeten som dekoration. Häll ner smeten i en klippfri form och grädda i ugnen ca 20 min, tills stickan kommer ut nästan ren från kakan. Då kommer kakan se ut som bilden ovan. Om man vill lyxa till det med glasyr på brownisarna, kan du göra en supergod glasyr:

Glasyr

2 st små avokado, 4 msk honung eller agavesirap, 2 tsk vaniljpulver och 0.5 dl kakao. Blanda allt i en matberedare till en slät kräm. När du är nöjd med smaken (kan justeras med mer honung eller kakao) brer du glasyren över brownisarna. Skär i bitar och servera.

IMG_1245

Andra saker till en brunch är äggröra eller t.ex. dinkelscones, men det får ni recept på vid ett annat tillfälle.

/ Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *