Omväxling förnöjer

Hej,

Nu är det Gabriella här igen och jag tänkte dela med mig av två varianter på några av Kropp och Kosts receptfavoriter: Bananpannkaka görs om till Mangopannkaka och Dunderbollarna med kaffesmak smaksattes istället med choklad och körsbär.

Mangopannkaka 2 port

150 g fryst mango (eller en hel färsk mango om det finns)

2 st ägg

0.5 – 1 dl havregryn (kan uteslutas)

Tina mangon och mixa med stavmixer tillsammans med äggen, rör sedan i havregryn. Jag hade även i lite frysta hallon, mest för att jag hade det hemma. Värm en stekpanna till medelhög värme och stek pannkakor eller plättar (jag tycker det är lättare) i kokosolja. Servera plättarna med kvarg rörd med äkta vanilj, strö över lite kokos och varför inte lite ekologiskt jordnötssmör. Mangon tar inte över lika mycket i smak som banan, vilket jag gillar.

IMG_1174

Körsbärsbollar ca 16 st stora

1 dl mandel

1 dl cashewnötter

2 msk hampafrön

2 msk kokosolja

5 torkade fikon

6 torkade dadlar

2 dl havregryn

ca 12 körsbär

50 gram 70% choklad

ev lite honung

Kör alla ingredienserna i en mixer till en kladdig smet. Ev kan du behöva tillsätta några matskedar vatten, eller om du föredrar en äggvita. Om du är känslig för surt, som körsbär kan vara ibland, kan du tillsätta en liten skvätt honung. Rulla bollarna mellan händerna och rulla sedan i sesamfrön eller kokos. Ställ i kylen tills de är redo att serveras.  Själv tycker jag att de är perfekta mellanmål.

IMG_1165

Hoppas det smakar!

/ Gabriella

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *