Spirulina och chlorella- mirakelalger

IMG_1203Varje morgon blandar jag spirulina, chlorella och hampa protein med havre mjölk i en shaker och dricker den underbart goda och vackert gröna drycken. Den ger mig bra med energi och massor av nyttigheter för att orka träna en stund senare. Jag tänkte skriva lite om varför spirulina och chlorella är så otroligt nyttigt.

Spirulina – (blågrön alg)

  • en av världens mest näringsrika växter
  • har inga svårsmälta cellulosaväggar vilket gör att näringsämnena är mycket lättillgängliga för människan
  • proteininnehållet ligger på 60-70% vilket är 3 ggr så mycket (per viktenhet) som i nötkött. Alltså ett utmärkt alternativ för dig som vill få i dig bra proteiner men inte från kött
  • rik på B-vitaminer, betakaroten, C och  E-vitamin, antioxidanter och fettsyror.
  • rik på mineraler som kalium, kalcium, krom, koppar, järn, magnesium, fosfor, selen, natrium och zink
  • innehåller mycket klorofyll som renar kroppen från farliga kemiska substanser, tungmetaller och andra gifter

Chlorella– (grön alg)

  • proteininnehållet ligger på ca 60% (god kvalitet)
  • innehåller mest klorofyll av alla växter (avgiftar kroppen)
  • har cancerhämmande egenskaper
  • stabiliserar insulinhalten
  • avlastar immunsystemet med sin utrensande effekt
  • välgörande för matsmältningen
  • innehåller B-vitaminer, vitamin A, betakaroten, folsyra och lutein(antioxidant) och essentiella fettsyror (kroppen kan inte själv tillverka dem utan de måste intas med födan)
  • basbildande- hjälper till att balansera kroppens PH värde (våra kroppar är idag ofta försurade pga för mycket snabbmat, socker och kött)
  • rik på järn, zink och folsyra

Mina alger är självklart från ekologiska odlingar så jag vet att de är rena och fria från onödiga kemikalier. Jag köper dem från www.goforlife.se

Må bäst//Yvonne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *