Hembakat knäcke

När jag var på besök hos en vän på Orust bjöd hon på underbart hembakat knäckebröd som jag direkt bad om recept på. Baserat på grundreceptet har jag ändrat lite och ger er här ett supergott fröknäcke:

3 dl grahamsmjöl eller dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn (funkar även med 1 dl pumpakärnor om man har det hemma)
1 dl sesamfrön
Knappt 1 dl linfrön
Lite salt
1 msk honung (kan uteslutas)
3 dl varmt vatten
1.5 msk olivolja (funkar även med raps eller annan neutral olja)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan de flytande ingredienserna under omrörning.
Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt (är de små kan du behöva 2st). Bred ut med en slickepott, försök ha lite tålamod att göra lagret så tunt som möjligt.
Strö eventuellt flingsalt över.
Grädda ca 1 tim

IMG_1106Serveras med t.ex. färskost, brieost eller ät dem som de är.

Hoppas de smakar!

/ Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *