Energi/protein kakor/bars

Idag tyckte jag det var dax igen att göra dessa underbart goda protein/energi kakor som jag har lagt upp några gånger tidigare
här på bloggen.

Perfekt till hungriga, växande barn/ungdomar som kommer hem från skolan och behöver något gott som innehållsmässigt är vettigt. Tyvärr inget för nötallergiker!

Det här behövs:

  • 100 gram ekologisk jordnötssmör(creamy eller crunchy)
  • 30 gram proteinpulver(jag tog ett med vaniljsmak, vassle. Kan självklart uteslutas)
  • 100 gram fiberhavregryn
  • 10 gram cashewnötter (jag tog ca 15-20 gram)
  • 10 gram valnötter (jag tog ca 15-20 gram)
  • 35 gram dadlar
  • 70 gram vatten
  • 25 gram kokosflingor
  • 20 gram ekologisk extra virgin kokosolja
  • 100 gram ekologisk mörk choklad

I recepter från fitnessguru.com var allt återgivet i gram därför har jag också valt att skriva det, annars tycker jag att det är lättare att mäta i volym i ställer för vikt.

Gör så här:

  1. Blanda jordnötssmör, proteinpulver, kokos och havregryn i en bunke
  2. Mixa i matberedare (eller hacka) cashewnötter,valnötter och dadlar, blanda dem i bunken med jordnötssmör
  3. Tillsätt vatten tills det blir en fin och krämig konsistens
  4. Klä en form ca 20×15 cm med plastfolie
  5. Smält samman choklad och kokosfett i ett vattenbad (vill man inte ha choklad över så går det bra att utesluta).
  6. Pressa kaksmeten hårt i bunken och häll sedan över chokladen
  7. Ställ i frysen ett par timmar eller över natten
  8. Skär i rutor i önskad storlek

Så här ser ingredienserna ut som jag använde. Det enda som jag ändrade från originalreceptet är mängden nötter.
Jag valde att öka mängden.

Här har jag tryckt ut massan i en plastklädd form.

Så här ser den ut när den har stått i frysen någon timme. Smakerna framträder bäst om den inte är iskall när den ska ätas, tycker jag.

Nu är det bara att skära i bitar eller längder men tänk på att den är mättande så kanske inte alltför stora bitar.

Färdiga och alldeles underbart goda.

Önskar er en riktigt skön helg.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *