Sommaren jag kommer minnas med värme ;)

Vilken fantastisk sommar vi har haft i år (bortsett från alla skogsbränder förstås). Hoppas du har njutit lika mycket som jag har gjort av soliga och varma dagar (och nätter, pust).
Jag och min man har tillbringat en hel del tid i Stockholms skärgård med vår båt och jag kan inte minnas när jag badade så här mycket senast. 24-25 grader gör det lätt att ligga i och simma och bada.
Den här sommaren kommer jag att minnas länge, länge, länge.

Men nu är det, för de flesta av oss, tillbaka till verkligheten med jobb och/eller skola och ett väldigt populärt uttryck den här tiden på året är: nystart.
J
ag vet inte om jag gillar det ordet direkt. Har lite svårt för klämkäcka ord och uttryck och i mina öron låter just ordet nystart lite väl käckt eller ett ord med höga förväntningar. Kanske t.o.m lite ångestladdat. För visst är det väl så att de flesta av oss alltid har en nystart varje måndag.
Man bestämmer sig på söndagkväll, efter helgens intag av “extra allt” så ska det minsann bli en nystart. Nu ska det tränas och äta massor av hälsosam mat. Ingen alkohol, åtminstone inte fram till onsdagens AW, inget kött, iallafall inte på måndagen då det är “köttfri måndag” och inget godis, åtminstone inte förrän suget sätter in på tisdag eftermiddag på väg hem från jobbet.
Känns det igen?

Låt denna höst istället bli den höst då du genomförde den livsstilsförändring som gör att du slipper nystarta vare måndag.
Tänk enkelt!!
En förändring i vardagen behöver inte vara särskilt svårt eller omständigt. Tvärtom.
Du behöver inte vända ut och in på dig själv för att lyckas med ett hälsosamt liv.
Tänk inte på hur och när eller hur mycket av kolhydrater, fett eller proteiner du ska äta (såvida du inte tävlar i bodyfitness förstås eller i någon annan bedömningssport). Tänk istället på hur ren mat, dvs oprocessad mat, grönsaker, frukt, bär nötter och frön gör dig mätt och ger energi och näring till din kropp.
När du väl har börjat äta ren mat av hög kvalitet så kommer du inte vilja ha något annat. Jag lovar.
Visst kan en pizza eller burgare sitta fint någon gång men låt det bli vid enstaka tillfällen.
Jag är inget “fan” av förbud och mitt motto är:” Du ska kunna äta allt men inte alltid”. Svårare än så behöver det inte vara.
Lägg dessutom till någon form av rörelse eller motion, helst varje dag för att må extra bra.

Här kommer några bilder från sommarens måltider

Råa grönsaker blandat med färska frukter och bär tillsammans med lite nötter och frön.

Liknar bilden ovan fast med tempeh (gjort på ekologiska sojabönor. Inköpt på Willys) i mitten, tillsammans med råa grönsaker, körsbär, surkål, kikärtor och vattenmelon. Har frossat i ekologisk vattenmelon denna sommar.

När jag äter godis ser det ut så här 🙂

Eller så här.

 

Hoppas nu att ni inte deppar över att det är höst och sommaren är slut för hösten är en härlig tid på året men klar luft och  förhoppningsvis många fina dagar att njuta av.
Allt blir lättare med positivt tänkande 🙂

 

Må bäst//Yvonne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *