Hemgjord glass.

Vilka fantastiskt härliga dagar det har varit de senaste dagarna. Vet inte om hela landet har haft lika soligt som Stockholmsområdet men jag hoppas verkligen det. Guud vad vi behöver det här nu och nästa vecka ska tydligen bli ännu varmare. Hoppas SMHI har rätt.

Och med sol och värme kommer längtan efter glass. Eller hur? Jag har sett många gå runt och äta på glassar idag även om det inte är överdrivet varm. Det hänger liksom ihop. Sol och glass.

Men jag ger inte mycket för strut/pinnglassarna från GB eftersom de, enligt mig, innehåller en hel del skräp. Jag föredrar att göra egen glass där jag har koll på innehållet och dessutom kan välja Krav-märkat produkter.
Jag tycker inte glass ska ha en innehållslista lika lång som ett veckohandlingskvitto och därför kommer här receptet på en riktigt god glass med bara 3-4 ingredienser.

Det här behövs:

  • 3-4 frysta bananer
  • 1 dl växtbaserad yoghurt (jag tog en yoghurt gjord på ekologiska sojabönor. Inte det perfekta valet men det jag hade hemma. Bättre med en yoghurt gjord på havre)
  • 1 dl kokosmjölk (jag använder alltid Coops Änglamark eftersom den är så god och krämig)
  • 2 dl jordnötssmör (välj en ekologisk sort som bara innehåller jordnötter. Min favorit är som alltid “Green choice”).
  • ev. lite mörk krossad choklad
  • Istället för växtbaserad yoghurt och kokosmjölk går det lika bra att ta turkisk/grekisk yoghurt.

Gör så här:

  • Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät glass.
  • Häll upp i en brödform
  • Tillsätt, om ni vill, krossad mörk choklad.
  • Ställ in i frysen några timmar.
  • Ta fram i god tid innan ni ska servera så glassen hinner tina något annars smakar det bara kallt.
  • Servera med frukt, bär eller nötter.
  • Enjoy

Mina ingredienser.

Häll i en brödform och ha i lite krossad mörk choklad.

Svårare än så här är det inte att göra en riktigt god glass med bra innehåll. Låt gärna barnen testa, förutsatt att dem inte är nötallergiker förstås.

Hoppas ni får en riktigt skön helg 🙂

Må bäst//Yvonne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *