Sol, sommartid och veganska brownies.

Vilken underbart härlig dag det är idag. Solen strålar från en klarblå himmel och snön smälter i en rasande fart. Tack och lov. Som jag har längtat efter sol, värme och vårtecken.
Jag mår så fantastiskt bra när jag känner att våren närmar sig. Hoppas du känner likadant som jag.

Det finns inte särskilt mycket vårtecken i naturen där jag bor (utanför Stockholm) men ett vårtecken är att vi ställde om till sommartid natten till idag och dessutom är det våffeldagen.
Jag är inte särskilt förtjust i våfflor så jag bestämde mig för att göra brownies istället. Ni vet, sådana där härligt chokladiga och lite kladdiga. Och nyttiga. Eller iallafall nyttigare än traditionella brownies. Dessutom testade jag att göra dem helt vegansk (för vissa veganer är det ok med honung).

Det här behövs:

  • 1 tetra med svarta bönor
  • 2 msk kakao
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 0,5 dl flytande honung
  • 2 msk kokossocker eller rårörsocker
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ev smält mörk choklad till dekoration

Gör så här:

  • Sätt ugnen på ca 175 grader
  • Häll ut de svarta bönorna i ett durkslag och skölj dem noga med kallt vatten.
  • Häll över bönorna i en matberedare och blanda i alla de andra ingredienserna.
  • Mixa till en jämn smet.
  • Jag hade i lite bitar av mörk choklad som jag blandade ner i smeten.
  • Pensla en form (ca 15×15 cm) med lite kokosfett och bred sedan ut smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter (kakan ska inte bli torr). Ta ut och låt den svalna innan ni skär den i bitar.
  • Jag ringlade lite smält mörk choklad över.

 

 

Hoppas ni får en fortsatt skön söndag.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *