Snart ett nytt år

God fortsättning och gott slut 🙂

Jag kan inte riktigt förstå att det redan är årets näst sista dag. Nästan hela mitt år har handlat om min sjuka mamma och se till att hon har fått komma till ett boende för dementa(lång utredning) och sedan försöka hjälpa min pappa att orka med vardagen utan henne vid sin sida.
Det enda “positiva” (egentligen helt fel ord i detta sammanhang) i att se min mamma bli sjuk i både Parkinson och Alzheimers sjukdom är att det har fått mig ännu mer bestämt att träna och äta väldigt hälsosam mat. För jag tror att kost och motion påvekar vår hälsa och välbefinnande otroligt mycket. Nu vet jag att jag är en sk. hälsonörd som verkligen gillar att träna och äta nästan bara växtbaserad kost men nu vet jag också att jag kommer leva som jag gör resten av mitt liv. För att kunna bli gammal och åldras med värdighet.

Nytt år och nya löften- som de allra flesta inte klarar av att hålla.
Varför är det så?
Det finns säkert massor av teorier men en som verkar vettig är att du måste verkligen vara motiverad för att göra en förändring. Att stå och skåla och lova något utan att ha en riktig plan är, oftast, dömt att misslyckas. Vägen till framgång (vad det än gäller) är planering och tydliga mål (även delmål kan vara viktiga).
Många avger nyårslöften som handlar om “att må bättre”. Det är lite luddigt att bara säga så utan att specificera mer exakt vad det handlar om.
Det är bättre att t.ex säga -jag ska jogga/gymma 2-3 ggr i veckan eller – 2 ggr i veckan ska jag bara äta vegetariskt. Tänk på att det handlar om att göra en livsstilsförändring och inget som ska ta slut om 3-4 månader. Du investerar i dig själv när du tar hand om din kropp.

Jag vill passa på att önska dig ett riktigt gott slut och ett hälsosamt nytt år. Ta hand om din kropp, den är värd det.

Den här krämiga och goda smoothies gjorde jag häromdagen. Är du sugen på att göra en egen så kommer receptet här:

Jag mixade (i en blender/mixer) 1 handfull med babyspenat, 1 liten fryst banan, 1 fryst mango (i små bitar), 1,5 dl kokosmjölk (jag gillar Coop’s märke Änglagård), 1 avocado, 1 tsk maca pulver (kan uteslutas), 2 tsk gurkmejapulver och lite havremjölk så det blir lättare att mixa.
Sedan toppade jag smoothies med frysta lingon, några hackade pistagenötter och pumpafrön.

Må bäst//Yvonne

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *