Supergod rawfood tårta

Hej!

Först måste jag be om ursäkt för att jag har varit så frånvarande här på bloggen och jag ska försöka bättra mig med fler inlägg här under hösten.

Sedan måste jag påminna er om att kolla upp på alla vackra träd och ner på alla färgglada löv som ligger på marken just nu. Så fantastiskt vacker tid som tyvärr är alldeles för kort och snart står träden helt kala och vi går mot den tid på året, som iallafall jag tycker, är absolut jobbigast. Så passa på att njut av färgerna.

Idag gjorde jag en supergod och enkel rawfood tårta som dessutom är vegansk, gluten-, laktos- och äggfri.
Receptet hittade jag i senaste numret av tidningen Buffé.

Gör så här:

  • Lägg 300 gram helt bovete (jag köpte Kung Markatta) i en finmaskig sil och skölj med ca 2 liter kokande vatten.
    Låt rinna av.
    Rosta bovetet i en torr panna tills det är gyllene, låt svalna.
    Mixa bovetet till ett mjöl i en matberedare.
    Tillsätt 24 färska urkärnade dadlar (ca 300 g), 1,5 dl kakao, 2 msk vatten och 1/2 tsk salt och mixa till en jämn smet.
    Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20-22 cm i diameter.
    Mixa 250 gram frysta blåbär, 1 mogen urkärnad avokado och 1 banan (ev lite honung. Är du strikt vegan utesluter du honung. Men jag hade i lite för smakens skull) slätt i en matberedare.
    Bred bärmossen över bottnen.
    Ställ in i frysen ca 30 minuter.
    Mixa 250 gram frysta hallon eller jordgubbar (jag valde hallon), 1 mogen urkärnad avokado och 1 banan (även här hade jag i lite honung för smaken skull) slätt.
    Bred ut hallonmossen över blåbärsmossen i formen.
    Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 3 timmar.
    Ta fram tårtan minst 20 minuter före servering, annars smakar den bara kallt.
    Garnera med färska bär och mynta.
    Njut!

 

Hoppas ni får en riktigt skön helg.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *