Nyttigt snacks till helgen

Jag tänkte tipsa er om nyttigt och gott snacks till helgen.
Personligen tycker jag det här är något av det godaste man kan äta men jag vet att mina smaklökar är lite speciella 😉

Det första snackset är grönkålschips. Blä, tvi och fy säger en del och många tycker det är helt galet att kalla det för “chips” men jag vill att ni testar innan ni gör tummen ner.
Det är faktiskt mycket godare än vad det låter men visst kan jag hålla med om att det inte smakar som “vanliga” potatischips från OLW. Men å andra sidan finns det inte särskilt mycket nyttigheter i dessa chipsen heller.

Jag köper ekologisk grönkål och sköljer stjälkarna innan jag river av bladen från stjälkarna (försök att riva av så stora blad som möjligt eftersom bladen krymper ordentligt i ugnen).
Sedan lägger jag de rivna bladen i en bunke och häller olivolja och örtsalt över och blandar runt ordentligt.
Efter det lägger jag ut bladen på en plåt med bakplåtspapper. Om man vill kan man strö flingsalt över innan plåten åker in i ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter. Håll koll på “chipsen”, de blir fort brända men samtidigt så ska bladen bli krispiga.

Det andra snackset är ugnsrostade kikärtor. Jag köper ekologiska kikärtor i tetra och häller av vattnet i ett durkslag och spolar av kikärtorna ordentligt.
Sedan lägger jag ärtorna i en bunke och häller olivolja över och blandar runt ordentligt. Nu kan man smaksätta med i stort sett vad man vill och gillar. Jag har fastnat för gurkmeja och örtsalt just nu. Så det strör jag över kikärtorna och blandar runt innan jag lägger ut dem på en plåt med bakplåtspapper och ställer in i ugnen på 175 grader i ca 15- 20 minuter. Mina kikärtor brukar “smälla” lite när dem är färdiga.

Innan ugnen. Samma gradantal men olika lång tid för att bli klara.

Färdiga att avnjuta. Jag strödde lite flingsalt över innan jag mumsade i mig allt.

Hoppas ni får en riktigt skön helg.

Må bäst//Yvonne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *