Hemgjorda energikakor/bars med jordnötssmör

Det här receptet på energikakor har jag lagt upp tidigare här på bloggen men eftersom jag tycker de är så lätta att göra och smakar så himmelskt gott så tänkte jag lägga upp receptet igen. Dessutom var det länge sedan.

Det här behövs:

  • 100 gram ekologisk jordnötssmör(creamy eller crunchy)
  • 30 gram proteinpulver(jag tog mitt WNT med vaniljsmak, vassle)
  • 100 gram fiberhavregryn
  • 10 gram cashewnötter (jag tog ca 15-20 gram)
  • 10 gram valnötter (jag tog ca 15-20 gram)
  • 35 gram dadlar
  • 70 gram vatten
  • 25 gram kokosflingor
  • 20 gram ekologisk extra virgin kokosolja
  • 100 gram ekologisk mörk choklad

I recepter från fitnessguru.com var allt återgivet i gram därför har jag också valt att skriva det, annars tycker jag att det är lättare att mäta i volym i ställer för vikt.

Gör så här:

  1. Blanda jordnötssmör, proteinpulver, kokos och havregryn i en bunke
  2. Mixa i matberedare eller hacka cashewnötter,valnötter och dadlar, blanda dem i bunken med jordnötssmör
  3. Tillsätt vatten tills det blir en fin och krämig konsistens
  4. Klä en bunke ca 20×15 cm med plastfolie
  5. Smält samman choklad och kokosfett i ett vattenbad
  6. Pressa kaksmeten hårt i bunken och häll sedan över chokladen
  7. Ställ i frysen ett par timmar eller över natten
  8. Skär i rutor i önskad storlek

Så här ser ingredienserna ut som jag använde. Det enda som jag ändrade från originalreceptet är mängden nötter.
Kalla mig gärna “ekonörd” 😉

Här har jag tryckt ut massan i en plastklädd form.

På med den smälta chokladen och sedan in i frysen.

Färdiga!!

Denna gång tyckte jag att de blev en aning torra(re) mot hur de har smakat tidigare så lite mindre mängd havregryn och/ eller lite mer vatten så hade det blivit perfekt men jag kan säga att kakorna smakade faktiskt ännu bättre dagen efter då de hade stått i kylen ett antal timmar.

Smak och konsistens fick ändå 5 stjärnor från en kräsen jury bestående av min äldsta dotter och hennes man 😉

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *