Bakom kulisserna på Storgatans café & bageri

Hej!

Länge sen jag gästbloggade på Kropp och Kost men jag gläds åt att kunna dela med mig av en kul upplevelse.

Jag hade förmånen att gå bakom kulisserna på Storgatans café och bageri på Storgatan 29 i Stockholm. Ägaren visade oss köket där allt bakas från grunden, hur man gör riktigt bra muffins och vi fick med oss härlig godsaker hem. En generös man som började som arkitekt men skolade om sig och har lärt sig tips och tricks från de bästa i branschen världen över. Om han besökte ett ställe han gillade, i t.ex. Frankrike där han lärt sig att göra sina croissanter, så bad han stället att få gå med dem en vecka i deras kök för att lära sig att laga på deras specialiteter. Efter att ha jobbat på många anrika ställen i Stockholm öppnade han till sist eget på Storgatan.


I köket


Dagsfärska muffins och bröd. Man måste vara snabb dock, bröden går snabbt åt på förmiddagen. Croissanterna är helt magiska och smakar som i Frankrike! Surdegsbrödens deg kikade jag på nere i köket, den får mycket tid och kärlek innan den bakas.

Det är en dåligt bevarad hemlighet hur bra bröd de har, grannen Zlatan med familj
handlar nämligen här med 😉


Jag fick med mig en stor kartong hem med godsaker som jag bjöd mina gäster på dagen efter. Var det köpfika eller hade jag bakat själv? Nästan lite gränsfallet denna gång 🙂
Eftersom vi har hälsoinriktning på den här bloggen måste jag ju lägga till att de hade härliga sallader med! Känns så bra att ha kunnat sett processen med egna ögon och veta att det är bra grejer man köper, att det finns ställen kvar med fokus på kvalitet, med tanke på allt fusk man läser om nu för tiden.

Ha en fin dag,
Gabriella

Spara

Spara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *