Imorse blev det hemgjord proteinglass till frukost.

Igår var det vårdagjämning och imorse när jag vaknade låg det snö på marken,  som tack och lov försvann ganska snabbt och nu skiner solen utanför mitt fönster. Det här är väl vad vi brukar kalla “ett typiskt vårväder”.
Längtar ni lika mycket som jag gör efter att våren ska komma på riktigt nu? Förhoppningsvis kommer den när vi ställer fram klockan 1 timme på söndag. Hoppas, hoppas.

I morse gjorde jag, trots vädret, en “glass” till frukost. Jag kan inte nog beskriva hur mycket jag gillar smaken av en den här nyttiga proteinglassen. Jag har hittat ett proteinpulver som är riktigt gott och som är helt växtbaserat.

Så här ser det ut. Jag har provat en hel del proteinpulver genom åren och vissa har varit helt ok i smak och konsistens medans andra i stort sett har varit nästan oätbara. Men det här smakar verkligen gott, tycker jag. Dessutom löser sig pulvret väldigt lätt i alla vätska och är klumpfritt när jag blandar ner det i min kvarg. Jag köper det från goforlife.se

Imorse blandade jag ihop 2 små bananer, 1 dl fryst mango, 1/2 avokado, 1,5 msk av proteinpulvret och för att få lite extra chokladsmak hade jag i ca 1/2 msk kakao och en skvätt havremjölk för att göra det lättare att mixa.

Jag toppade som vanligt med Krav-märkta frysta lingon (har hela frysen full) och lite kakaonibs.
Om jag ska vara ärlig är det här bland det godaste jag vet just nu. Behöver ingen Ben&Jerry’s. Jag lovar att “min” glass är godare.

Till middag testade jag en, för mig, ny produkt. Det är en mix som bara blandas med vatten och som sedan formas till biffar. Smaken blir som kikärtsbiffar men hasselnötter och mandel.

Verkligen superlätt att göra och kan med fördel gräddas dagen innan och sedan åka ner i matlådan. Perfekt lunch som både mättar riktigt bra och smakar gott.

Till biffarna kokade jag  bönpasta gjord på endast svarta bönor och som vanligt lägger jag en massa grönsaker på min tallrik.

En helt vegansk och ekologisk måltid.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *