Alla talar om bananpannkakor

Bananpannkakor har blivit omåttligt populära, de är lätta att göra, mättande och innehåller inget mjöl. Varianterna är många, men jag ska dela med mig av mitt recept som passar perfekt till helgbrunchen:

2 stora portioner

2 stora bananer

3 ägg

0.5 dl kokosflingor

1 dl fullkornshavregryn (kan uteslutas)

1 msk kokosolja

Smaksättning

Kanel / Blåbär / Hallon

Gör så här:

Vispa äggen och mosa eller mixa i bananerna. Rör ner kokosflingorna, kokosoljan och ev havregrynen. Smaksätt med antingen lite kanel eller häll i t.ex. blåbär eller hallon. Jag hällde i lite hallon. Häll ut smeten till pannkakor eller gör mindre plättar. Stek på medelvärme några minuter på varje sida. Servera gärna med lite kvarg vispat med vaniljpulver och honung, tillsammans med bär och/eller jordnötssmör.

Smaklig måltid!IMG_0819

2 thoughts on “Alla talar om bananpannkakor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *