Älskar måndagar

Vad tycker ni om måndagar?
Är ni som jag som tycker det känns som någon slags nystart varje måndag eller vill ni helst bara dra täcket över huvudet och sova vidare när klockan ringer?

Vad jag brukar tänka på när tisdagen kommer, det är den dagen i veckan som jag personligen gillar minst, är att försöka göra dagen så bra som möjligt och verkligen fokusera på det som är positivt.

Som idag var vädret alldeles underbart (i alla fall hos mig) då ger det mig massor av energi och sedan kan man ju alltid börja morgonen på bästa sätt. I mitt fall blev det en riktigt lyckad krämig smoothieskål.
Jag gör ofta gröna smoothie till frukost och använder nästan alltid samma ingredienser för att få rätt smak och konsistens. Men idag testade jag något nytt. Jag blandade ner gröna ärtor tillsammans med de andra ingredienserna. Resultatet blev förvånansvärt bra. Det kändes extra kul att hitta en svensk ekoprodukt så här års.

Så här gjorde jag:

  • 1,5 dl gröna ärtor
  • en handfull bladspenat (eller mer)
  • 1 avocado
  • 1 msk vetegräspulver
  • 1 msk macapulver
  • havremjölk så det blir lättare att mixa
  • körde allt i en blender men inte för länge. Jag körde så det var lite bitar av ärtorna och det tyckte jag var supergott.

Jag toppade med massor av lingon (tröttnar aldrig) och kiwi.

Härlig start på veckan.

Må bäst//Yvonne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *