Härlig färskpressad juice till frukost och vegansk tallrik till lunch

Jag är tillbaka!

Ledsen för att jag har varit borta från bloggen under ett antal veckor men nu är jag tillbaka och hoppas jag ska kunna inspirera er med lite nyttigheter.

Idag började jag min morgon men något som jag aldrig brukar göra. Jag gjorde en fräsch juice istället för att trycka på min kaffemaskin. Normalt sett börjar jag ALLTID varje morgon med mitt underbart goda kaffe. Jag måste, motvilligt, erkänna att det känns betydligt nyttigare att börja morgonen med en färskpressad juice istället för kaffe. Men efter juicen blev det ändå 2 koppar annars får jag huvudvärk.

Jag började med att juica 2 st medelstora morötter och 1 ganska stor rödbeta.
Juicen som jag fick hällde jag över i min blender/mixer och där hällde jag i frysta lingon, ca 1,5 dl och ungefär lika mycket röda krusbär som jag hade fått av en vän. Har du inte tillgång till krusbär går det bra att ta hallon eller jordgubbar eller bara lingon.
Jag hade dessutom i maca pulver, 1 msk och lika mycket ingerfärspulver (jag har hittat Krav-märkt pulver på ICA)
Sedan mixade jag ihop alla ingredienser till en kall och god morgondrink.

Till lunch blev det min favvotallrik med ugnsrostade rödbeta, sötpotatis och palsternacka tillsammans med ugnsrostade kikärtor. Dessutom lite fräscha råa grönsaker till.
Rotfrukterna skär jag i stavar och lägger i en bunke och häller olivolja över och kryddar med lite örtsalt. Blandar runt ordentligt och häller ut på en plåt med bakplåtspapper. Sedan låter jag grönsakerna stå i ugnen ca 12-15 minuter på ca 200 grader.

Kikärtorna köper jag färdiga i tetra som jag låter rinna av i ett durkslag och spolar av med kallt vatten. Sedan gör jag som med rotfrukterna, dvs lägger i en bunke och häller olivolja över. Idag pressade jag dessutom 2 st vitlöksklyftor över och blandade runt innan jag hällde ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper. In i ugn på 200 grader ca 15 minuter och jag brukar blanda runt kikärtorna några gånger på plåten.

Sedan är det bara att servera. Vill man ha kött, fisk eller fågel till passar det utmärkt.

Hoppas ni blev lite sugna på att testa något av mina tips.

Önskar er en riktigt skön helg.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *