Hemgjord müsli.

Igår var det en en väldigt speciell dag för mig.
Jag fick träffa mitt barnbarn för första gången. En fin och frisk liten kille som kom till världen tidigt i torsdags morse.
Nu börjar en ny härlig tid för min dotters lilla familj och även för mig och min man.

Men är det något som en nybliven mamma (och pappa) har brist på, innan man har kommit in i sina nya rutiner, så är det tid. När väl bebisen sover kan det vara skönt att få sova lite själv och ta en dusch innan den lille/lilla vaknar igen.
Därför bestämde jag mig för att göra müsli och ta med till föräldrarna. Ja, glada blev dem.

Det här behövs: ger ca 1 liter müsli

  • 1,5 dl hackade valnötter
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 1 dl hackade mandlar
  • 1/2 dl hackade pinjenötter
  • 1 dl hela linfrön
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön (jag tog både vita och svarta)
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosfett
  • 2 msk blåbärspulver (jag tyckte det räckte med 1 msk)
  • 2 tsk vaniljpulver
  • Jag har valt att bara använda ekologiska produkter

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda nötter, frön, kärnor och kokosflingor i en bunke och strö sedan ut det på en plåt med bakplåtspapper.
  • Klicka ut kokosoljan (kokosfettet) över blandningen. Strö över blåbär- och vaniljpulvret.
  • Rosta blandningen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då.
  • Ta müslin ur ugnen och blanda runt. Låt svalna innan ni häller den i en burk.

Receptet kommer från Hälsoliv’s (expressen) Instagramkonto.

IMG_5676

Väldigt gott att strö hemgjord osötad müsli på naturell yoghurt, kvarg, keso eller hälla över växtbaserad mjölk och toppa med t.ex lite torkad frukt eller färsk frukt eller bär (jag hade lingon som jag älskar).

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *