En vanlig tisdag i september

Visst märks det att hösten har kommit. Dagarna blir kortare. Men fortfarande varma och fina.  Jag njuter verkligen så länge det här varar. Den sommar-och solmänniska som jag är.

Imorse var jag på gymet och tränade axlar och rygg. Det är faktiskt det pass som jag tycker är roligast att träna. De muskelgrupper som är jobbigast för mig är ben och rumpa. Men ack så viktiga att träna.
Jag alternerar alltså mina morgonpromenader med gymträning. Det är ett upplägg som passar mig bra just nu. Oftast 3 gympass per vecka och så många promenader som jag orkar. Ibland är kroppen inte riktigt med mig och då låter jag den vara. Tvingar mig inte längre på samma sätt som förut men låter inte heller “latmasken” i mig styra allt för ofta. Känner helt enkelt efter om jag har ont, är trött eller bara lat.

Frukosten i går morse var min favoritfrukost. Jag blandar 1 dl fiberhavregryn, 1/2 dl rågflingor med 1 msk chiafrön och häller över havremjölk och blandar runt till det blir en lagom vattnig gröt. Alltså inte en alldeles fast gröt. Sedan skivade jag äpplen från trädgården och la i skålen tillsammans med lite nötter och en stor klick med ekologiskt jordnötssmör. Herregud såå gott.

img_4085

Tyvärr inget för nötallergiker 🙁

Min lunch idag såg ut så här:

img_4088

Det är som vanligt ganska mycket råa grönsaker, surkål, avokad och ägg. I mitten är det något nytt som jag köpte häromdagen. Det är en produkt från  Pauluns som heter supermix och innehåller rött råris, mungbönor, mathavre, brunt råris och solrosfrön.
Jag har sett reklam för den och var sugen på att testa. Smakmässigt är den riktigt god. Lätt att tillaga men som med alla hans produkter tycker jag det är för dyrt. Dessutom är inget av innehållet eko eller Krav-märkt som är så viktigt för mig iallafall. Kommer troligtvis inte att köpa den igen när förpackningen är tom.

Hoppas ni får en fortsatt bra vecka.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *