Så här gör jag när mina cravings sätter in.

Idag hade jag en sån där eftermiddag då trötthet och sug efter något gott fullkomligt hoppade på mig. Jag har sällan sötsug utan jag vill oftast ha något fett. Fett triggar ju precis lika mycket som socker gör så för mig handlar det nästan alltid om sug efter ost och nötter. Det kanske inte låter så farligt men jag lovar man kan överäta även det. Nu vet jag hur jag ska göra för att hantera sådana situationer och att ta en näve osaltade nötter funkar inte riktigt då eftersom jag bara vill ha mer när jag har fått smak på det.

Min räddning är oftast att äta något riktigt ordentligt, typ en stor tallrik med grönsaker och gärna ägg till, en måltid med ganska neutrala smaker, men idag hade jag nyligen ätit lunch så det fick bli en chokladdröm (det är ju trots allt fredag).

Det här är så galet gott, tycker jag, och passar som frukost, mellanmål, kvällsmål eller när man är sugen på något chokladigt.

Jag blandade ner i min blender:

  • 2 små frusna bananer (jag har alltid skivade bananer i frysen)
  • 2 msk kakao
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 skopa veganskt proteinpulver med vaniljsmak
  • lite havremjölk för att lättare kunna mixa

img_4047

Toppingen blev svenska hallon och lite pistage- och pekannötter.

Så lätt är det att göra ett nyttigt mellanmål eller, som i mitt fall dag, ett panikmellanmål.

Hoppas ni får en riktigt skön helg (har hört att det ska bli sol och fortsatt varmt. Håller tummarna för det)

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *