Börja morgonen grönt.

En investering i köket som jag aldrig har ångrat att jag gjort är min råsaftcentrifug (ett finare ord för juicemaskin).
Jag använder den absolut inte varje dag och ibland går det t.o.m veckor innan den åker fram men i perioder används den flitigt och hösten är nog den tid på året då jag juicar som mest. Det beror till ganska stor del på att det är då mina äpplen i trädgården är mogna.
Får ofta frågan om det inte är jobbigt att diska alla delar men jag tycker inte det. Alla lösa delar går dessutom att diska i diskmaskinen så in med allt där om du ändå ska sätta på den. Även att handdiska tycker jag går lätt och tar inte särskilt lång tid. Har man tokbråttom på morgonen men ändå vill juice kan man fylla upp vatten med lite diskmedel i diskhon, lägga ner delarna där och diska när man kommer hem.

Imorse efter min morgonpromenad på ca 8,6 km, gjorde jag en härligt god och frisk juice.
Jag tog 1/2 fänkål, 2 ganska stora selleristjälkar, 1/2 citron, en bit gurka på ca 6 cm, en liten bit färsk ingefära och ett grönt äpple. Eftersom jag alltid väljer att köpa ekologiska grönsaker och frukter så skalade jag dem inte. Bara sköljde noggrant.
I juicen blandade jag sedan ner ca 1 msk chlorella och rörde runt ordentligt.

 

IMG_3894

En riktigt bra start på en riktigt bra dag 🙂

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *