Vitaminkick inför skolstart

Jag hoppas att ni har haft en skön helg.
Min helg gick i ordningens tecken. På lördagen då det var fint väder tillbringade jag och min man nästan hela dagen i trädgården. Jag rensade ogräs mellan plattorna, klippte gräs och kanter, planterade blommor i nya krukor på den nybyggda altanen på framsidan och lite annat också. Har man inte trädgård är det svårt att fatta att trädgårdsarbete tar så lång tid. Men det är härligt att vara ute och göra nytta, tycker jag.
När jag vaknade upp på söndagen var det mulet så jag låg kvar i sängen, tillsammans med katten, och gick inte upp förrän strax innan kl 10. Efter 3 koppar kaffe bestämde jag mig för att gå en powerwalk. Det blev den långa rundan, dvs 11,3 km och det tog mig 1 tim och 36 minuter att avverka den sträckan. Jag går inte supersnabbt utan har ett snitt på ca 9 minuter per km. Det är min RunKeeper som håller koll åt mig.
När jag kom hem gjorde jag mig en riktigt härlig C-vitaminkick.
Till den här har jag använt både råsaftcentrifugen och blendern. Enda nackdelen är att det blir en del att diska men jag hade tid till det.

Först pressade jag 2 apelsiner och 2 morötter i råsaftcentrifugen sedan hällde jag över den juicen i blendern och där la jag i: 1 liten frusen banan, 1 liten färsk (eller frusen) mango, ca 1 cm färsk ingefära och gurkmeja. Sedan körde jag ihop allt.

IMG_3682

Väldigt fräsch och full av nyttigheter. Kan ju vara bra att ladda med mycket vitaminer nu när skolorna har börjat. Inte alls ovanligt att många åker på en förkylning just vid skolstart.

Resten av min söndag höll jag mig inne med jobb, tvätt och städning.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *