All snabbmat är inte dålig

Ofta tänker vi på “snabbmat” som något dåligt och inte särskilt hälsosamt. Något som man kan köpa och äta på “stående fot”.
Men på senare tid har det kommit en hel del bra och nyttiga alternativ i matbutikerna. Det finns säker bra äta-ute-ställen också men jag äter väldigt sällan ute så där har jag faktiskt ingen koll alls.

Det finns ett företag som heter Spoons och som gör soppor och grytor med bra innehåll. Tyvärr inte eko men det kanske kommer längre fram, vad vet jag.

IMG_3484Det här är min favorit. Asiatisk linsgryta (tror priset ligger runt 40 kr.) Helt underbar smak och jag brukar bara rosta lite frön och nötter och toppa grytan med. Det behövs såklart inte men jag tycker den blir ännu godare så.

En annan favorit kommer från Renée Voltaire och är en torr mix som man bara blandar med vatten och olja.
Ett minus för hennes produkter är priset. Oftast tycker jag de är dyra. Men en fördel är att det är helt ekologiska produkter.
Den här mixen, som ger ca 4 stora veganska biffar, kostar 70 kronor där jag köpte den.

IMG_3649

Man bara formar smeten till biffar och steker en stund i stekpanna. Så det är verkligen mat på några få minuter.

IMG_3656

Så här blev min helt vegetariska/veganska middag. Biffarna har en härligt kryddig smak så man behöver inte alls tillsätta några kryddor, tycker jag.
På tallriken har jag blandade råa grönsaker, surkål, avokado och rödbetsgroddar (det som ligger ovanpå tomaterna).

Visst är snabbmat så mycket mer än en Subwaymacka eller McDonaldsburgare (funkar självklart någon gång att äta sådan mat).

Må bäst//Yvonne

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *