Frossa i vattenmelon

Fantastiskt härliga dagar vi har just nu. Men när det är så här varmt gäller det att få i sig ordentligt med vätska och framförallt om man tränar ute i solen och vatten är absolut det bästa för kroppen.

Många tycker det är tråkigt att bara dricka vatten eftersom det inte smakar något och då är mitt tips att lägga i t.ex jordgubbar, gurkskivor, citronskivor, vattenmelonbitar eller vad man nu gillar för smak, i vattenglaset eller kannan. Ett enkelt och nyttigt sätt att smaksätta sitt vatten på utan massa onödigt tillsatt socker.

Vattenmelon är något jag äter mycket på sommaren. Så här tidigt på säsongen brukar dem vara lite smaklösa men jag har haft tur att hitta ekologiska goda vattenmeloner (på ICA).

Så här äter jag helst en vattenmelon

IMG_2708

Vattenmelon innehåller mycket vatten men också en del A- och C-vitamin och är man ute efter något som ger väldigt lite kalorier så är vattenmelonen ett perfekt val. Per 100 gram innehåller den 0 gram fett och ger bara 34 kcal.

Jag blandar ofta vattenmelon med mina andra grönsaker nu på sommaren. Tycker det ger en härlig och frisk smak.

IMG_9076

En smoothie eller en frisk och svalkande drink med vattenmelon är inte helt fel en varm sommardag

IMG_2752

Här har jag blandat(i blendern) vattenmelon, frysta hallon och lite pressad citron. Lägg några isbitar i glaset och du har en riktigt härlig sommardrink.

Det är ju inte så långt kvar till midsommar och det här fatet med svenska gubbar och vattenmelon tycker jag passar väldigt bra att bjuda på.

IMG_2785Hoppas ni får en riktigt skön helg.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *