Frisk & grön ärthummus

Hej!
Solen skiner (i alla fall idag) och det är snart helg med den glittrande Eurovision i Stockholm som dånar i tunnelbanor, gator och torg. Vare sig du behöver en härlig dipp till Eurovision eller till andra middagar och grillkvällar så tycker jag verkligen att du ska testa denna gröna ärthummus med frisk smak av citron och mynta. Den försvann fort när jag ställde fram den!

Grön ärthummus – 1 lagom stor skål

1 burk ärtor (brukar vara runt 380 gram), 2-3 matskedar olivolja, saften ur 1 citron, 1 nypa salt, lite svartpeppar, ett stänk vitpeppar, 1 msk tahini (funkar faktiskt bra utan med), 1 näve myntablad.

Kör allting i mixern till en grov röra. Denna kan serveras till grillat eller användas som dipp till t.ex. fröknäcke, gurka eller morötter. Även god till fisktacos. Det härliga är att den är så enkel att variera, man kan ha i lime, vitlök eller chili för att sätta en annan ton.

ärt1ärt2
I bakgrunden ser ni även en härlig tomat och mangosalsa med jalapeños.

Hoppas det smakar och ha en fin helg!
Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *