Göra egen inlagd ingefära

Snart är det helg igen, kanske har du tid att pyssla lite i köket för din egen skull eller om du ska ha besök? Oavsett hur mycket tid du har hinner du lägga in egen ingefära, det blir så gott och går verkligen fort att göra. Det känns som att det är ok att pickla själv nu när den vågen har passerat alla hipsters för ett bra tag sen 😉

Inlagd ingefära
1 ingefära, 1 dl vitvinsvinäger och 1/2 dl rårörsocker

Skiva ingefäran så tunt du kan. Lägg skivorna i en kastrull med vatten och låt den koka upp. Samtidigt kan du hälla vitvinsvinägern i en annan kastrull tillsammans med sockret. Låt det sjuda på låg värme tills sockret har löst sig. Lägg ingefäran i en ren glasburk och häll på vinägerlösningen. Låt stå i kylskåp. Den har bra hållbarhet.
Jag tycker det här passar upp liten vilken maträtt som helst! Inte bara asiatiskt utan även sallader, laxburgare med mer.

20160108_140621 20160108_140802

Det var så vackert ute i den vita snön så jag var tvungen att fota utomhus!

Ha en fin helg,
Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *