Väldoftande, ekologiska huskurer som fungerar

Hej,
jag vet inte hur det är hos er, men när jag åker tunnelbana eller kommer till jobbet möts man av snuviga eller hostande personer lite varstans. Det är verkligen förkylningstider och jag har själv dragits med snuva och envis hosta ett tag. Jag är ett fan av huskurer och testar gärna olika sätt att lindra symptom utan att trycka i mig mediciner. Nyligen läste jag om örters olika effekter och fördelar i ett hälsomagasin (nu kommer jag inte ihåg vilket) och fastnade för timjan. Timjan sägs vara slemlösande och kan på så sätt lindra förkylning. Många kanske gör thé på honung och ingefära när de känner sig krassliga, men nu har jag testat en annan variant på timjan, honung och citron (allt eko). IMG_3395 IMG_3397Klipp ner några grenar timjan, dela några citronskivor, häll på hett vatten och rör ner honung. IMG_3400
Man ser nästan hur det ångar in i kameran.

Låt dra i 5-10 min innan du dricker. Det är en väldigt fräsch smak som lätt slinker ner. Jag kände mig nästan omedelbart mindre slemmig i både näsa och hals. Nästan för bra för att vara sant. Väl värt att prova! Den som har rethosta har kanske hört att en tsk bikarbonat i ett glas vatten lindrar effektivt med? Klassiskt husmorstips 🙂

På tal om bikarbonat, måste bara dela med mig av en till huskur, för den fåfänga. Jag har provat massor av scrubs, masker och tekniker för att bli av med pormaskar, men är aldrig nöjd med resultatet. Att ånga ansiktet i vatten och bikarbonat är helt ok men jag har hittat ett sätt som är mycket bättre: blanda bikarbonat och citron till en pasta. Det börjar bubbla först när du tillsätter citronen men ha i mer bikarbonat tills det blir till en pasta/smet. Stryk på näsan (och hakan) och låt sitta i 15-20 min. Tvätta sen bort med kallt vatten, det känns som en scrub. Det blir så rent! Har testat både på mig och mannen, inga bilder dock ;). Ni blir inte besvikna.

Krya på er!
Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *