Hej,
hur är det med matinspirationen? Själv hade jag lite svårt att komma på vad jag skulle göra men med lite inspiration från olika sidor kom jag fram till en roligare variant av rösti – på sötpotatis, eller plättar, som ni vill! Passar kanon en köttfri måndag 🙂
Du behöver: 500 g sötpotatis, 4 ägg, 1 dl mjölk (t.ex. havre), 1 dl soja/majs/quinoamjöl, 1 dl solroskärnor, svartpeppar.
Vispa ägg, mjölk och mjöl. Riv sötpotatisen och rör ner den i äggvispet. Tillsätt sedan solroskärnorna.
Stek på medelhög värme några minuter på varje sida.
Det är så många olika toppings och tillbehör som passar till de här. Själv använde jag smulad fetaost, keso, solrosskott och spenat. Pumpakärnor passar bra till de med!
Fräscht, enkelt och passar hela familjen. Receptet ger ca 4 portioner.
Smaklig måltid!
/Gabriella