Nyttiga bakterier för magen.

Många av oss stressar väldigt mycket och slarvar med maten, äter snabbmat.
Detta gör att vi får problem med våra magar. Det blir obalans i vår egen bakterieflora.
Om vi kunde lära oss att stressa mindre och ta bättre hand om oss skulle vi absolut ha gladare magar med mindre problem.

Att ha en god bakterieflora i magen är viktigt. Så mycket som mellan 70-80% av immunförsvaret sitter i magen.  Alltså bra tarmflora= bra immunförsvar.
Även hjärt/kärl sjukdomar och vissa autoimmuna sjukdomar är kopplade till hur magen mår.
Vi har ca 100 000 miljarder bakterier på och i oss (väger ca 1/5-2 kg). Det är 10 ggr fler än vad vi har mänskliga celler.

Jag har provat kosttillskottet Lactiplus det är kapslar som innehåller 5 miljarder mjölksyrabakterier från olika bakteriestammar.
Mjölksyrabakterierna ser till att de nyttiga bakterierna förökar sig snabbare än vad de skadliga gör och ser också till att de skadliga inte får tillgång till näring eller får fäste på tarmens slemhinnor.
Nu har jag säkert världen snällaste mage (eftersom jag sköter om den) så jag kan inte säga att jag märkte någon skillnad efter att ha tagit 2 tabletter om dagen (ihop med mat) i 30 dagar.
Till er som vill prova tycker jag absolut ni ska välja dessa kapslar och inte olika yoghurtsorter eller juicer, som finns att köpa i butiker, med tillsatt probiotika/nyttobakterier.
Vissa av juicerna innehåller lika mycket socker som läsk.

IMG_0236 1

Hos svensktkosttillskott kan ni just nu köpa Lactiplus till specialpris.

Klicka på länken:http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/lactiplus

Ta hand om er mage 🙂

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *