Proteinbollar med smak av snickers

Hej,
är ni laddade för en ny vecka med nya möjligheter? Om du nu har bestämt dig för att ta tag i något just denna måndag behövs det energi för det, kanske lite extra efter ett skönt träningspass? Jag slängde ihop dessa igår kväll och de innehåller mycket protein och passar bra efter träningen eller som mellanmål. Bara för att det är måndag slänger jag in ett bonusrecept oxå!

Proteinbollar med smak av snickers

4 dadlar, 2 fikon, 1,5 dl havregryn, 1 msk kakao, 2 msk hampaprotein, 1 sträng honung, 1 dl jordnötter, 1 tsk kokosolja och lite vatten

Det bästa med bollar/bars är de går fort, är enkla att göra och kan varieras i all oändlighet. Jag tycker att hampaprotein är svårt att få i sig men så här känner man inte smaken av det alls. Kör allting i en mixer, rulla till bollar med händerna och sedan i kokos. Ställ kallt. De blev inte alls särskilt söta utan ganska “vuxna” i smaken.

IMG_3318

IMG_3316(OBS! Lakritspulvert i bakgrunden använde jag i bonusreceptet nedan)

Så till bonusen! När jag ändå hade inspirationen uppe gjorde jag även bollar med citron/lakritssmak. Blev väldigt fräscha och goda.

Dadelbollar med citron/lakrits.

8 dadlar, 1 näve cashewnötter, 1,5 dl havregryn, 0,5 dl solrosfrön, 2 msk hampaprotein 1 msk kokosolja, 1 msk citronjuice, lite extra vatten, 1 tsk lakritspulver och lite honung.

Som vanligt, kör allt i mixern, rulla till bollar och sedan i kokos. Dessa blev verkligen friska och härliga. Bra när sötsuget kickar in! Hampaproteinet gav dessa en osmickrande grön färg men det är ju insidan som räknas!

IMG_3314

Ha en fin vecka!
Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *