Mitt matcha te.

Jag har läst om hur nyttigt japanskt matcha te är och bestämde mig för att köpa hem det och prova.
Min japanska väninna hjälpte mig att få rätt sort från rätt område och efter några dagar kom paketet hem i brevlådan (jag köpte från clearlife.se).
Nu var jag spänd på att få koka mitt hälsosamma te och provdricka det. Men ni ska veta att det inte riktigt är som att förbereda vanligt te. I japan är det en hel ceremoni och det behövs t.o.m en speciell bambuvisp och gärna en speciell skål för att vispa ihop tepulvret med det rätt tempererade vattnet.
Jag hittade ett klipp på youtube där jag såg hur man skulle göra och jag gjorde allt rätt förutom att jag använde min ballongvisp i stället för den lilla bambuvispen.

IMG_0048 1Jag tycker inte att jag är särskilt kräsen av mig. Vet jag att något är nyttigt brukar det inte vara några problem för mig att äta eller dricka det.
MEN det här var verkligen inte gott!!
Var tvungen att ha i lite honung för att överhuvudtaget kunna dricka upp innehållet i min skål. Sedan provade jag i  2 dagar till. Tänkte att jag nog skulle vänja mig. Men icke då.
Tyvärr är ekologiskt matcha te ganska dyrt (ca 129 kr för 50 gram) så jag tyckte jag var tvungen att använda pulvret.
Då kom jag på att jag har läst att det går att göra t.ex glass eller man kan baka med matcha te. Då kan man säkert ha det i en grön drink också.
Och visst smakade det mycket bättre.
Jag blandade 1 msk spirulina, 1 msk chlorella,  1 näve färsk bladspenat, 1 tsk matcha pulver, lakritsrot pulver (för att få lite sötma) med vatten och lite havremjölk i en blender.
Det kommer jag att fortsätta göra och jag hoppas att jag inte har skrämt er som eventuellt vill prova matcha te. Bara för att jag inte gillade smaken behöver det inte vara så för er. Jag har hört dem som älskar det.

IMG_0171 3Grönt, gott och nyttigt 🙂

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *