Ekologisk bönpasta med hemgjord pesto

Smakar hemgjort alltid bäst?
Oftast och i vissa fall alltid.
Som t.ex pesto. Den man köper färdig i affären tycker jag inte är särskilt mycket att hurra för och dessutom har jag läst att det fuskas (suck!!) ordentligt med innehållet.
Den dyra parmesanosten ersätts med en betydligt billigare variant, de relativt dyra pinjenötterna ersätts även de med en billigare variant.
Nä fy för matfuskt och onödiga ingredienser.

Jag gör alltid egen pesto  med ekologiska ingredienser och den smakar alldeles underbart gott och går dessutom väldigt snabbt att göra.

För ca 4 pers behövs:

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ca 1/2 dl pinjenötter
  • Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät kräm

IMG_9761

Älskar Ernst citat på skålen “I det enkla bor det vackra”. Kan bara hålla med  🙂

Jag äter inte pasta så ofta men  den svarta bönspagettin tycker jag är både god och nyttig så den kokar jag ibland.
Häromdagen hittade jag fusilli från samma märke(a la eco) som är gjord på bara ekologiska gröna bönor.

IMG_9775 Jag blev positivt överraskad av både smak och konsistens (koka dem inte för länge).
Helt klart en riktigt bra alternativ till vanliga vita pastaskruvar som är gjord på vetemjöl.
Mina köpte jag på ICA kvantum.

IMG_9774Så här blev hela måltiden med hemgjort pesto, fusilli och lite grönsaker till.
Väldigt enkelt att förbereda och ta med i matlåda till jobbet eller skolan.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *