Frasiga våfflor

Hej,
till helgen gillar jag verkligen att lägga ner tid och kärlek på frukosten/brunchen, för att verkligen skämma bort både själ och smaklökar. Att ta tid till att njuta av en god, nyttig frukost innan resten av dagen börjar. Pannkakor har ni fått recept på, nu har jag äntligen lyckats med ett par nyttiga våfflor som blev frasiga och goda.

Generös portion för 2-3 personer
3 ägg
2 dl av det kärmiga översta lagret på kokosmjölken. Jag tog två generösa soppskedar som kan uppskattas till 1,5-2 dl.
1 dl kallt vatten
1,5 dl mandelmjöl
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Ca 3 msk smält kokosolja
1 nypa flingsalt
1 msk chiafrön (valfritt)

Koppla in våffeljärnet, jag sätter i det tidigt för att det ska bli riktigt varmt. Smält kokosoljan på låg värme. Ägg, kokosmjölk och vatten vispas till en luftig smet. Blanda de torra ingredienserna separat. Häll först ner kokosoljan och blanda med äggvispet, sen de torra ingredienserna. Låt gärna smeten stå 5 minuter. Konsistensen ska vara tjock. Grädda våfflorna och servera med härliga bär, frukt, lite kvarg eller vad du nu gillar. En garanterad hit!
Ursprungsreceptet hittade jag på denna härliga blogg.

IMG_2835

Ha en fin söndag!
Gabriella

2 thoughts on “Frasiga våfflor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *