Glutenfria scones

Hej,

nu är det Gabriella här som tittar in. Jag har alltid älskat scones. Extra glad blev jag när jag hittade detta recept på saftiga scones, som dessutom är glutenfria. Passar extra bra till helgfrukost, eftermiddags kaffet eller varför inte en kvällsfika med ett härligt thé till.

4 medelstora scones

3 dl mandelmjöl och 1 dl kokosmjöl (originalreceptet har 4 dl mandelmjöl endast)
1 msk fiberhusk
Knappt 50 g rumsvarmt smör (alt. kokosolja)
2 tsk bakpulver
1 msk chiafrön
1 ägg
1 dl havre/nöt/vanlig mjölk

Frön att toppa med, jag använde solros och pumpa

Ugnen ska vara på 200 g. Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och blanda med mjölet. Tillsätt sedan mjölk och ägg. Smeten blir ganska kletig. Forma 4 medelstora scones och lägg på ett bakplåtspapper. Toppa med frön. Gräddas i ugnen ca 15 minuter (ev. kortare beroende på ugn).

IMG_2782 IMG_2784

Jag gräddar inte mina scones så hårt och de blir otroligt saftiga och goda.
Receptet kommer ursprungligen från Kung Markatta och är lätt modifierat. Det behöver inte vara så noga när man bakar. Det är bara att prova dig fram och oftast blir det ganska bra!

Ha en fin dag,
Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *