Ett blandat inlägg

Ibland vet jag exakt vad jag ska skriva om här på bloggen.
Jag kan gå i flera dagar och fundera på hur jag ska skriva ett inlägg,  och framförallt, vad kan vara av intresse för mina läsare. Ni som följer mig eller ni som hittar mig via Google, Facebook, Instagram eller på annat sätt.
Idag sätter jag mig vid datorn och har faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva, ingen röd tråd att följa. Jag låter helt enkelt fingrarna styra inlägget denna gång, inte hjärnan.

Jag bloggar, och skriver också numera artiklar för tidningen SportHälsa.
Min senaste artikel handlade om gurkmeja och varför jag valde just det beror på att jag har hört att den ska ha så otroligt många positiva effekter på vår hälsa.
Jag läste bl.a att i Indien, där man producerar och äter mycket gurkmeja, så har man betydligt färre cancerfall än vad t.ex Sverige har.
Jag måste ärligt erkänna att jag tycker gurkmeja smakar ganska illa men nu har jag hittat ett sätt att få i mig det nyttiga pulvret 🙂
Jag blandar 1 tesked i ett glas med havremjölk. Då kan jag få i mig det utan problem eftersom havremjölk är lite sött tar det bort det beska från gurkmejan.
Nu dricker jag det varje dag.

Här kan ni läsa hela artikeln:
http://www.sporthalsa.se/artiklar/daerfoer-aer-gurkmeja-nyttigt

IMG_8072

Jag har skrivit tidigare om hur man kan använda trista bananer som ingen längre vill äta. Skala och skiva dem och frys sedan i dem.
Det blir som en underbart god och nyttig glass när sedan mixar dem tillsammans med frukt eller bär.
Den här godingen är gjord på 1 frusen banan, 1 stor mango och proteinpulver (kan uteslutas). Det är så enkelt och så gott. Jag rekommenderar er att prova. Dessutom är det ju bra för att slippa kasta mat. Det gör vi tyvärr alldeles för mycket.

IMG_7959

Ikväll tänker jag släcka alla lampor mellan kl.20.30-21.30 som en klimatmanifestation för att få våra politiker att ta klimatfrågan på allvar. Självklart måste vi alla dra vårt stå till stacken för en bättre miljö.
Vill ni veta mer om EarthHour så klicka på länken under och se vad just du som enskild kan göra för en bättre miljö.
http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2015

 

IMG_8064

Kommentera gärna om det är något ni vill att jag ska skriva om eller om ni har några frågor till mig.

Hoppas ni får en fortsatt skön helg 🙂

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *