Laxburgare med sötpotatispommes

Jag blev så glad när min blivande svärson visade mig det här superenkla receptet på laxburgare.
Vissa rätter ser mycket svårare ut än vad det faktiskt är att laga till dem. Det här kan inte bli enklare och det är en fantastiskt god och nyttig rätt.

Till laxburgaren behövs 1 laxfilé ( 140 gram) per person och ca 1/3 finhackad röd chili och salt.
Hacka laxen med en gaffel i småbitar och ha i chili och salta efter smak.
Forma till burgare och stek i stekpanna(jag steker alltid i kokosfett) på medelhög värme ca 3-4 minuter på varje sida.

Recept på sötpotatispommes hittar ni här.

Mangosalsan är helt perfekt till och även den går snabbt och lätt att göra.
Skär en mindre mango, färsk, i bitar (fryst går också bra, ca 100 gram) och skär 5-6 cocktailtomater (eller 1 stor tomat) även dem i mindre bitar och ca 1/2 chili, finhackad. Blanda allt och häll över ca 1 dl olivolja och blanda runt ordentligt.

IMG_7407Lätt, gott och nyttigt.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *