Blåbärsscones.

Härligt med fredag. Solen skiner och fåglarna kvittrar för fullt utanför mitt fönster idag. Jag vet att det bara är i början av februari men jag längtar ändå väldigt mycket till våren.
Helgen brukar innebära mer tid för en lång härlig frukost eller  brunch för de som vill sova ut ordentligt. Scones är ganska vanligt att göra till brunchen och här kommer ett nyttigare alternativ utan vetemjöl.

Det här behövs:6-8 st

  • 1 stor banan eller 2 små
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk krossat linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl frysta blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa bananen och blanda i äggen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke.
  4. Blanda de torra ingredienserna med banan/ägg till en rätt fast smet.
  5. Blanda till sist i de frysta bären och blanda ihop snabbt.
  6. Klicka ut 6-8 st på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och nagga med en gaffel.
  7. Grädda ca 15 minuter till de har fått fin färg.

IMG_7441Kanske inte så värst snygga men väldigt goda blev dem.

Receptet kommer från:http://tidningenland.se/blabarsscones-paleo/

Önskar er en riktigt skön helg.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *