Proteinpulver

Jag har tänkt på det här inlägget länge men inte riktigt vetat hur jag ska skriva.
Kanske för att det finns en hel del att skriva om det.

Behöver vi proteinpulver om vi tränar?
Det finns inget Ja eller Nej på den frågan, tycker jag,  utan det är som vanligt med
kostråd, träning och tillskott. Väldigt individuellt.
Vad som styr ditt proteinbehov beror på flera faktorer. En av dessa är hur mycket muskelmassa du har. Ju mer muskelmassa, desto mer protein behöver du. Hur mycket du tränar påverkar också hur mycket protein kroppen behöver, detta eftersom proteinet bryts ned då du tränar. Proteinintaget skiljer sig därför stort mellan olika individer.
Det finns otroligt vältränade och muskulösa killar och tjejer som aldrig tar några tillskott.
Vad man ska tänka på är att proteinpulver inte är något mirakelmedel. Proteinrik mat fungerar precis lika bra men det gäller att inte vänta för länge efter avslutat träningspass med att fylla på.

Varför jag alltid tar en proteindrink efter mina styrkepass är för att jag har svårt att äta direkt efter träningen. Med ett proteintillskott vet jag att min muskler får det dem behöver för att växa och för att jag ska orka träna nästa dag.

Det finns verkligen en uppsjö av olika proteinpulver och tillverkare. De brukar lova allt möjligt men man får inte glömma att resultatet kommer av träning. Man bygger inga muskler med enbart proteinpulver och noll träning. Det hoppas jag att de flesta förstår.

Jag brukar köpa samma proteinpulver varje gång. Ett märka som jag tror på och med en bra smak (WNT’s Triple Protein med vaniljsmak).
Men nu var jag sugen på att prova något nytt och jag beställde från http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/3_phase_protein ett pulver från Selfomninutrition,  som verkar över i stort sett hela dagen.
Dessutom provade jag en ny smak. Choklad. Och gissa om jag blev positivt överraskad. Jag har alltid trott att choklad ska smaka konstigt och artificiellt men det gjorde inte det här märket. Kan verkligen rekommendera det.

IMG_7100

Jag kan tänka mig att blanda i pulvret i både smoothie och gröt, så pass mycket gillade jag smaken 🙂

För er som vill läsa mer om proteinpulver länkar jag till en kille som kan mycket mer om det än vad jag kan:
http://www.styrkelabbet.se/proteinpulver/

Må bäst//Yvonne

One thought on “Proteinpulver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *