Glutenfria lussebullar

Jag inser varje gång jag bakar att jag aldrig kommer delta i “Dessertmästarna” eller “Hela Sverige bakar”. Jag är verkligen ingen stjärna när det kommer till att baka. Men fy skam den som ger sig. Någon gång ska det väl bli bra 🙂

Imorgon är det Lucia och jag kan tänka mig att en och annan bakar lussebullar ikväll, eller ni kanske har lite bättre framförhållning än vad jag har så ni har frysen full sedan veckor tillbaka.

Jag hittade ett recept som jag provade att göra idag. Bullarna är utan vanligt socker, vetemjöl eller mejeriprodukter.

Det här behövs:

1 påse saffran
3 äggvitor och 1 helt ägg
0,5 dl sukrin (jag tog kokossocker)
0,5 dl kokosolja
1,5 dl kokosmjölk
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
Blanda alla ingredienser i en skål. Gör sedan lussekatter eller bullar på en plåt med bakplåtspapper. Jag tyckte degen var kladdig så det fick bli bullar. Hade tyvärr inga formar hemma, tror bullarna blir snyggare i formar. Grädda i ugn på 175 grader i ca 20 minuter.

IMG_6814Inte kommer mina bullar vinna något skönhetspris men det gör inget för dem smakade väldig gott i allafall.

Hoppas ni får ett riktigt trevligt Luciafirande.

Må bäst//Yvonne

Recept från Helhetshälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *